Mobiltillbehör

Mobiltillbehör är precis vad det låter som, olika sorters tillbehör som är framtagna för att göra användandet av mobilen lite enklare. Många tillbehör ingår inte i köpet när du införskaffar din mobil och därför behöver du köpa till dem. En del tillbehör funkar till alla telefoner, men det är också vanligt att du behöver köpa produkter som är tillverkade för den mobilen du har. Men i övrigt spelar det ingen roll vilket mobilmärke du har, det finns bra produkter oavsett märke och modell.

När du letar efter nya tillbehör till mobilen kommer du märka att det finns en hel del olika produkter att välja bland. I följande text får du veta mer om några typiska tillbehör för mobilen.

Mobilskal

Ett mobilskal är ett bra sätt att skydda din mobil mot skador och sprickor. Ett mobilskal består oftast av någon typ av plast eller något annat slitstarkt material. Materialet dämpar när mobilen stöter i marken. Oftast klarar sig både mobilen och skalet bra om den har ett skal.

Det finns många varianter av mobilskal. De kommer i olika färger och mönster och du har därför möjlighet att köpa ett mobilskal som passar din personliga stil. Dessutom är de billiga att köpa och enkla att byta ut. Många använder mobilskalet som en accessoar och är en snygg detalj. Med andra ord får du både bra skydd till mobilen och en trendig accessoar i en och samma produkt. Det finns mobilskal till de flesta modellerna.

Fodral

Ett fodral är ett mobilskal och plånbok i ett. Ett fodral sluter både framsidan och baksidan på mobilen och ger därför skydd åt båda hållen. Fodralen är oftast framtagna med ett mjukare material, till exempel läder men skyddar ändå bra. Förutom att det är ett bra skydd för mobilen så är den utrustad med fickor där du till exempel kan få plats med dina betalkort eller andra viktiga kort.

Det finns många varianter på fodral till mobilen och de kommer i olika färger och mönster. Precis som med skal kan du köpa ett fodral som passar din smak. Fodral är något dyrare än skal men de kommer i olika prisklasser. Mobilfodral tillverkas för de flesta modellerna.

Skärmskydd

Ett skärmskydd för mobil är precis vad det låter som. Ett skydd som är framtaget för att skydda mobilens skärm. Det är oftast skärmen som går sönder först vid fall och eftersom skärmen används flitigt så är det vanligt att den får repor.

Ett skärmskydd består av en genomskinlig, tunn plast som du fäster på mobilens skärm. I och med att alla skärmar ser olika ut behöver du köpa ett skärmskydd som passar din mobil. Skärmskydd finns för de flesta mobilsorterna. Fördelen med skärmskydd är att de är billiga att köpa och enkla att byta ut när de börjar att bli slitna.

Laddare

När du köper din mobiltelefon får du med en laddare. Men den kan lätt slitas ut och det är alltid bra att ha en extra så du har möjlighet att ladda när det behövs. Det finns laddare som funkar till de flesta mobiltelefonerna vilket kallas för en universal laddare. Men det finns också laddare som är särskilt framtagen för det mobilmärke du har.

Powerbank

En powerbank fungerar som en portabel laddningsstation. Du laddar upp den när du har tillgång till ström och tar med den i väskan. Sedan kan du ladda mobilen när det behövs utan att behöva krångla med sladdar eller ha tillgång till en strömkälla.

Det finns många varianter av powerbanks och de funkar till de flesta mobilerna. Fördelen med en powerbank är att du både kan ladda telefonen, men också andra enheter. Till exempel din surfplatta eller trådlösa hörlurar. Powerbanks kommer i flera olika storlekar och prisklasser.

Mobilhållare

En mobilhållare är smidig att ha när du till exempel kör bil eller av någon annan anledning inte kan hålla i telefonen. Förutom att det finns hållare för fordon och cyklar så finns det också enklare hållare som du använder när du exempelvis ska kolla på videon på mobilen. De är också bra att ha för dig som är kreativ och tycker om att spela in videon eller använda mobilens kamera för att fotografera. Då blir bilden mer stabil och ger dig därmed bättre bilder eller videos.  Det  finns med andra ord många varianter på mobilhållare och därför kan du  hitta en hållare som passar för dina behov. Dessutom kommer de i olika prisklasser.

Hörlurar

Många använder mobilen för att lyssna på något. Till exempel för att lyssna på musik, ljudböcker, podcasts eller på radio. Hörlurar är också bra att ha för dig som vill hålla dina samtal för dig själv.

Det finns en rad varianter av hörlurar och de passar till de flesta mobiltelefonerna. Men det finns också speciellt tillverkade hörlurar för vissa mobilmärken. Apple har till exempel sina egna hörlurar som heter Airpods.

Förutom att det finns hörlurar för olika märken kommer de både trådlösa och med sladd. Sedan kan du också välja hörlurar som består av hörsnäckor som sitter i örat och hörlurar med hörselkåpor som sitter på örat. Även hörlurar kommer i olika prisklasser. Hörlurar går att använda till mobilen eller någon annan enhet, till exempel datorn.

Selfiestick

Ett annat sorts tillbehör som finns på marknaden som är framtagen för mobiler är en selfie stick. En selfie stick består av en hållare där du placerar mobilen och en lång pinne så du kan ta bilder på avstånd. Precis som namnet förtäljer så är selfiesticks framtagna för att du ska ta bilder på dig själv eller på andra. De kommer i olika prisklasser och passar till olika mobilmärken.