Svenska teleoperatörer

Hallon

Hallon är ett dotterbolag till företaget Tre. Tanken bakom Hallon var att skapa ett lågprisalternativ till Tre:s kunder. Månadskostnaden hos Hallon går inte över 100 kronor och du kan räkna med ett stabilt och prestigefullt abonnemang. Företaget gömmer inga dolda kostnader och du kan säga upp abonnemanget när du vill. Deras täckning är bra över hela landet och du får dessutom fria samtal och sms oavsett abonnemang.

De brukar köra kampanjer på deras abonnemang ganska ofta, de har bra erbjudanden till seniorer, ungdomar och studenter. Deras mest vanliga abonnemang kallas för standard och med det abonnemanget kommer du undan med ett lågt pris samtidigt som du får mycket surf.

Comviq

Comviq har funnits ett bra tag och är en ledande operatör på den svenska marknaden. Idag är Comviq sammanslagen med Tele2 och tillsammans skapade de det första kontantkortet i Sverige. Deras telenät har verkligen utvecklats och med deras abonnemang kan du få otroligt bra förmåner.

De erbjuder abonnemang från 175 kronor i månaden, i det ingår det 8 GB surf. Vill du ha mer surf finns det även 15, 30 och 50 GB att välja mellan. Alla abonnemangen erbjuder obegränsat med sms och samtal. Om du är student eller senior så kan du få ytterligare rabatter. Förutom det har de också ett abonnemang till ett väldigt lågt pris, det heter Fastpris mini och kostar endast 95 kronor per månad och innehåller 3 GB surf.

Chillimobil

Denna operatör vill att det ska vara enkelt och smidigt för kunder att teckna ett mobilabonnemang. De kan erbjuda 3 stycken olika för att passa de flesta, du behöver inte tänka på uppsägningstid utan du kan säga upp avtalet när du vill.

Både privatpersoner och företag kan använda deras abonnemang. De brukar även ha kampanjer där du får ett billigare pris som privatperson i några månader för att sedan gå tillbaka till ordniarie pris. Du kan till exempel få fri surf för 299 kronor i månaden i 3 månader och sedan kommer det kosta 349 kronor i månaden. Du kan också välja 100 GB för 259 kronor i 3 månader och efter det blir det 279 kronor. Det lägsta GB du kan välja är 6 och då betalar du endast 129 kronor i 3 månader för att sedan återgå till 149 kronor i månaden. Om du vill betala för ett helt årsabonnemang kostar det 3490 kronor.

Vimla

Vilma är ett systerbolag till Telenor, de har alltså samma nät. Även Vimla är ett billigare alternativ för de som inte vill eller kan betala stora summor för mobilabonnemang. Ett bra alternativ för exempelvis dig som studerar eller har gått i pension. Du får mycket surf och fria sms och samtal för ungefär hundra kronor i månaden. Det finns inte heller någon bindningstid.

Du kan teckna abonnemang som är från 3 GB upp till 100 GB. De kostar 100 kronor respektive 340 kronor i månaden. När du är kund hos Vimla kan du alltid spara oanvänd surf tills nästa månad.

Karma

Företaget Karma är en ny operatör och har ett speciellt erbjudande till alla deras kunder, du får nämligen rabatt på abonnemang utefter hur gammal du är. Din rabatt blir alltså din ålder. Deras erbjudande sticker verkligen ut från mängden, och gynnar absolut dem som är lite äldre. Ett perfekt alternativ för seniorer. Du betalar inga dolda avgifter och du kan säga upp abonnemanget när du vill, det ingår även alltid fria samtal och sms.

Halebop

Halebop är en känd mobiloperatör inom mobilabonnemang, de ägs av Telia men är fortfarande oberoende som varumärke. Företaget har under flera års tid haft de nöjdaste kunderna i landet. Halebop har varit aktiva i ungefär 20 år och har många och bra erbjudanden på mobilabonnemang och flera alternativ att välja mellan.

Halebops abonnemang börjar på 2 GB och kostar 129 kronor i månaden. De andra abonnemangen som finns är 6 GB för 209 kronor, 20 GB för 319 kronor, 50 GB för 396 och 100 GB för 429 kronor.

Du har alltid fria sms och samtal och har möjlighet att spara oanvänd surf. Ska du säga upp abonnemanget har du en månads uppsägningstid.

Tellus

Tellus har samma nät som Tele2, vilket betyder att de kan erbjuda deras kunder väldigt bra täckning. Det finns 4 abonnemang du kan välja mellan och dessa är 5 GB för 145 kronor i månader, 15 GB för 195 kronor, 30 GB för 245 kronor och 100 GB för 345 kronor. Tellus har även deals då och då, ofta får du 50% på din första månad när du tecknar något av deras abonnemang. Om du dessutom värvar en vän så får du en månad gratis.

Fello

Fello grundades 2013 och deras vision var att skapa det bästa och billigaste abonnemanget på marknaden. De vill göra det enkelt för kunderna att välja abonnemang och har fokuserat på att ge kvalité till ett lågt pris. Fello har samma nät som Telia och Halebop.

Fello har 4 olika abonnemang du kan välja mellan. Det lägsta du kan välja är 2GB och det kostar 95 kronor. De andra abonnemangen de har är 7 GB för 145 kronor, 14 GB för 195 kronor och 22 GB för 245 kronor.

Tre

Tre har funnits länge på marknaden och har flera miljoner kunder. Företaget är ägt av både svenska och asiatiska ägare. Tre har ett varumärke som heter Hi3G Access AB som säljer mobiler, abonnemang, och bredband. Tre var faktiskt en av de tre första företagen att erbjuda mobilt bredband.

De fyra abonnemangen som Tre har är 5 GB, 15 GB, 50 GB och obegränsad. Det finns ingen gräns på sms, samtal och mms. De har även ytterligare ett abonnemang som innebär surf i 50 andra länder som har tillgång till Tre.

Fibio

Fibio är en operatör som matchar priset på ett abonnemang om du skulle hitta ett billigare alternativ. Det är något unikt med detta företag som ingår i deras prisgaranti. De har samma nät som Telenor och kan erbjuda 4 stycken abonnemang, 6 GB, 20 GB, 40 GB och obegränsad surf. De kan även skräddarsy ett abonnemang åt dig om det behövs. Det ingår fria sms och samtal.

Katshing

Katshing kan alltid garantera ett pra pris. Samma pris gäller för alla och du kan välja abonnemang mellan 6 GB upp till 43 GB. De använder samma nät som Tele2 och därmed har de en superbra täckning över hela Sverige. Något som är speciellt med Katshing är att de erbjuder 1 Mbit surf om du skulle få slut på din surf. Så, tills du fyller på så kan du surfa med 1Mbit per sekund.

Telenor

Telenor är ett företag som erbjuder en massa olika tjänster, du kan köpa mobiltelefon, bredband, och tv tjänster hos dem, men framförallt kan du skaffa mobilabonnemang. Företaget är grundat i Norge och har fått stora marknadsandelar i Sverige. Telenor har 6 abonnemang och dessa är 4 GB, 10 GB, 15 GB, 76 Gb och obegränsad.

Tele2

Tele2 är näst störst i Sverige på marknaden för mobiloperatörer. Företaget har funnits sedan 1993 och äger flera olika varumäken inom telemarknaden. Från början kunde Tele2:s kunder endast ringa till utlandet men ett år senare år 1994 gick det även att ringa inrikes. Sedan dess har Tele2 utevecklats väldigt mycket. Deras 6 abonnemang kan innehåller antingen 3 GB, sedan finns det 12 GB, 25 Gb, 50 GB och obegränsat med surf. De har även ett familjeabonnemang där alla i familjen kan surfa för valfritt abonnemang till ett rabatterat pris.

Telness

Telness är en mobiloperatör som riktar in sig på företag. De har samma nät som Telia och deras vision är att kunna förenkla arbetet för de som har företag. Telness ägs av dess styrelse och de har handplockat passande investerare som därmed också är delägare. Som många andra operatörer så erbjuder Telness noll bindningstid.

Som företagare kan du välja mellan fyra olika abonnemang. Det lägsta alternativet är 3 GB, sedan har de 20 Gb, 60 Gb och 100 GB. Är du osäker på hur mycket du behöver kan du alltid kontakta Telness för att få rådgivning, de kan erbjuda dig en skräddarsydd lösning om det behövs.

Telia

Telia är ett företag som har funnits länge, från början kallades företaget för Televerket. Det ägs delvis av staten och är en operatör som är väldigt igenkänd. Telia var föst med att utveckla ”tele svar” och har många andra tjänster mer än bara mobilabonnemang. Telia är en operatör som fortfarande har bindningstid på deras abonnemang, dock så har de en överlägsen täckning över hela landet som gör att de kan konkurrera med andra mobiloperatörer.

I nuläget har Telia 6 olika abonnemang. Då och då brukar de även köra kampanjer och rabatter för bland annat ungdomar och studenter. Deras alternativ på abonnemang är 0,2 Gb, 3 Gb, 15 GB, 40 GB och obegränsad surf med tillgång till gratis Cmore eller obegränsad surf med tillgång till gratis Netflix. Du får gratis samtal och sms över hela Europa med alla abonnemangen.

MyBeat

MyBeat är ganska ny på marknaden, de kan erbjuda ett av de billigaste abonnemangen som finns att välja mellan idag. Som kund behöver du inte tänka på bindningstid eller andra extra kostnader som exempelvis fakturor och startavgifter.

De abonnemangen du kan välja på är 2 GB, 4 GB, 10 Gb och 60 Gb. Även denna operatör brukar ha kampanjer så det blir ännu billigare för kunder att skaffa rimliga och pålitliga abonnemang. Om ni är en familj på minst 3 personer så får ni ytterligare rabatt på ett valfritt abonnemang.

Penny

Penny är ett systerbolag till Tele2, vilket innebär att de delar nät. Som nämt innan så har Tele 2 ett av de bästa näten i Sverige och det betyder att när du surfar har du en väldigt snabb hastighet. Penny är ganska lik Comviq, som också ägs av Tele2, det som skiljer dem åt är att Penny kan anpassas mer till olika kunders behov. Penny fokuserar på billiga och rimliga priser med snabb uppkoppling. De har 4 stycken abonnemang idag och dessa innehåller 3 GB, 8 GB, 15 GB och 40 GB.